Gulasz indonezyjski

Przygotowanie: 20 minut Gotowanie: 50 minut Porcja: 470 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Gulasz indonezyjski

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
470 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 80 dag łopatki baraniej bez kości
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • jabłko
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki curry
  • wiórki kokosowe
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w średnią kostkę. Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazdo nasienne, również pokroić w kostkę. Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać.
  2. W dużym naczyniu podgrzać dwie łyżki oliwy. Mięso smażyć około 5 min, aż się zrumieni. Wyjąć, osączyć. Wylać sos pozostały po smażeniu.
  3. W tym samym garnku rozgrzać resztę oliwy. Wrzucić jabłko, cebulę, czosnek. Zeszklić. Dodać curry i mleczko kokosowe. Włożyć mięso. Przyprawić solą, pieprzem. Przykryć, dusić 45 min na średnim ogniu. Posypać wiórkami kokosowymi. Podawać z ryżem.
mięso obiad gulasz baranina Indonezja
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze