Gulasz drobiowy

Jest to pyszny gulasz z dużymi kawałkami warzyw.

Dodany przez: Lilka

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 3 marchewki
  • 1 papryka czerwona
  • 2 średnie cebule
  • ok. 1/4 małej główki kapusty
  • 1/2 torebki przyprawy do gulaszu, np.: Kamis
  • natka pietruszki
  • majeranek
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • trochę Vegety
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka cebulki prażonej

Przygotowanie

  1. Pierś pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Do tego dodać 2 cebule i mieszać ok. dwie minuty. Następnie pokroić paprykę, marchewki, kapustę (wszystko w grubą kostkę) i wrzucić do mięsa. Podlać wodą i dusić do miękkości. Doprawić przyprawą do gulaszu, odrobiną majeranku, solą, pieprzem i przecierem. Zagęścić 2 łyżkami mąki rozrobionymi na odrobinie wody. Zagotować i odstawić. Na wierzch udekorować posiekaną natką pietruszki i prażoną cebulką. Podawać z ziemniakami z wody pokrojonymi w grubą kostkę / ryżem ugotowanym na sypko lub chlebem.Smacznego.
obiad sos kapusta Papryka gulasz drób
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze