Grzanki z serem i rozmarynem

Słodko-słone połączenie - grzanki z serem pleśniowymi słodkimi jeżynami.

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1/2 pełnoziarnistej bagietki
  • oliwa
  • 10 dag miękkiego sera pleśniowego
  • 2 dag parmezanu
  • po kilka gałązek świeżego rozmarynu i tymianku
  • 1/2 szklanki jeżyn
  • czarny pieprz

Przygotowanie

  1. Bagietkę kroimy na kromki i opiekamy na złoty kolor. Skrapiamy kilkoma kroplami oliwy i posypujemy rozkruszonym serem pleśniowym i parmezanem, na wierzchu układamy świeże zioła i jeżyny.
  2. Oprószamy wszystko świeżo mielonym pieprzem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C, aż ser się roztopi. Podajemy ciepłe.
ser jeżyny grzanki rozmaryn
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy