Grillowany kebab na patyku

Ocena:

4.58 (163)

  • 50 min.
  • dla 5 osób
Pyszna alternatywa dla kiełbasy z grilla

Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • cebula
  • 2 łyżeczki ziół włoskich
  • jajko
  • mąka
  • olej
  • łyżeczka przyprawy do gyrosa
  • sól
  • pieprz
  • patyczki do szaszłyków

Grillowany kebab na patyku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Mięso wyrób dokładnie z drobniutko posiekaną cebulą, jajkami, przyprawami
  • 2. Odstaw na 15 minut
  • 3. Z masy uformuj wałeczki, włóż w środek patyczek i rozprowadź mięso równomiernie
  • 4. Obtocz mace. Grilluj
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne