golonka_wieprzowa

Golonka wieprzowa

Ocena:

4.47 (193)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 3 osób
Pyszne danie dla smakoszy goloneczki

Składniki:

  • małe golonki
  • po jednej na osobę
  • sól
  • pieprz
  • cebula
  • kawałek selera
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • szczypta majeranku

Golonka wieprzowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Golonkę włożyć do wrzątku i gotować ok 1,5 godziny z selerem cebulą i solą
  • Wyjąc i ze spodu nabrać trochę ok jedną szklankę wywaru..
  • Wlać do rondla lub głębokiej patelni .. przełożyć golonki
  • posypać przyprawami i dusić pod przykryciem do miękkości .. obracając od czasu do czasu.
  • w razie potrzeby podlewać wywarem.. Na koniec sos można zagęścić łyżeczką mąki ..
  • Podawać z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne