Golonko pieczone w piwie

Golonko- pyszne kaloryczne danie.

Dodany przez: bernika

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • 3 golonki.
  • oliwa.
  • pieprz ziarnisty.
  • seler.
  • marchew.
  • Sól.
  • cebula.
  • 2 ząbki czosnek.
  • kilka ziaren ziele angielskie.
  • 3 liście laurowe.
  • puszka piwo.
  • papryka słodka.

Przygotowanie

  1. Golonka oczyscić (ewentalne wloski opalic nad palnikiem). Dac do garnka, zala woda, dodać marchew, cebule, czosnek, seler, ziele, liscie laurowe, sol i pieprz. Gotowac przez 2h. Odsaczyc z wywaru, przełozyc do naczynia zaroodpornego polac odrobina oliwy, zalać piwem, posypac papryką i piec w piekarniku 1,5h. Podlewac w trakcie pieczenia piwem i wywarem z gotowania.
mięso obiad piwo golonko
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze