GOLONKA Z WODY DUSZONA W KISZONEJ KAPUŚCIE...

SUPER POTRAWA NADAJĄCA SIĘ NA IMPREZY I SPOTKANIA RODZINNE PODAWANA DO PIWKA...

Dodany przez: RYNIO

GOLONKA Z WODY DUSZONA W KISZONEJ KAPUŚCIE...

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4.6 z 5 głosów)

Składniki

  • Składniki:
  • • golonka wieprzowa -2 sztuki
  • • kiszona kapusta - 1 kilogram
  • • 2 kopiaste łyżki smalcu(najlepiej ze skwarkami)
  • • pieprz w ziarenkach - 8 ziaren
  • • marchew - 2 sztuki
  • • kminek, sól ,cukier..
  • • ziele angielskie - 5 ziarna
  • • kawałek korzenia selera
  • • por - 0.5 sztuki
  • • mąka – 2 łyżki
  • • biała cebula - 2 sztuki

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania:
  2. 1. Warzywa, oprócz cebuli, umyj i pokrój w mniejsze kawałki. Zalej 3 litrami wody. Dodaj przyprawy.
  3. 2. Dodaj oczyszczone golonki i gotuj przez ok. 2 godziny, do momentu kiedy zrobią się miękkie. Następnie wyjmij mięso z wywaru, aby trochę ostygło.
  4. 3. Poszatkuj kapustę, posyp kminkiem, dodaj do pozostałego wywary po gotowaniu mięsa i gotuj do momentu kiedy będzie miękka.
  5. 4. Pokrój cebulę w drobną kostkę. Ze smalcu (ze skwarkami)i cebuli zrób zasmażkę dodając mąkę, następnie dodaj do kapusty całą kapustę posyp łyżką cukru aby nadać lekko słodkawy smak, wszystko wymieszaj..
  6. 5. Oddziel mięso od kości. Mięso dodaj do kapusty i gotuj jeszcze przez 20 minut, żeby wszystkie smaki się połączyły. Podawaj ułożoną na kapuście golonkę z piwem…
  7. SMACZNEGO!!!!
obiad przekąska kolacja kiszona kapusta piwo golonka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze