Golonka z kapustą

Ocena:

4.47 (164)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 5 osób

Ulubione danie mojego taty:)

Składniki:

  • 1 golonka bez kości
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka wegety
  • sól,
  • papryka ostra do smaku
  • czosnek granulowany
  • Kapusta:
  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka papryki mielonej otrej
  • 1 łyżeczka wegety
  • 3 łyżki oleju

Golonka z kapustą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Golonkę gotować z przyprawami przez godzinę, Następnie wyjąć, posypać papryką i czosnkiem granulowanym. Włożyć do naczynia żaroodpornego i dopiec do miękkości.
  • Na patelni podsmażyć cebulkę, dodać do niej kapustę kiszoną i podsmażyć dodając przyprawy. Kapustę podlać odrobiną wody i dusić do miękkości. Do kapusty można dodać odrobinę kminku.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne