Golonka pieczona z ziołami

Pyszna golonka upieczona niekonwencjonalnie, na grillu :)

dania mięsnegolonka

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.56 z 159 głosów)

Składniki:

  • Składniki:
  • - Golonka pieczona
  • - świeże zioła: rozmaryn, oregano, pietruszka
  • - kilkanaście ziarenek zielonego pieprzu
  • Składniki na sos śmietanowo – musztardowy:
  • - 3 łyżki musztardy sarepskiej
  • - 2 łyżki śmietany 12%

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Golonkę kładziemy na ruszt i układamy na niej gałązki ziół oraz obsypujemy zielonym pieprzem. Grillujemy z obu stron aż zarumieni się na złoty kolor.
  • Golonka świetnie smakuje z sosem musztardowo – śmietanowym albo po prostu z chrzanem.

Porady

Zobacz też: Golonka po bawarsku i 9 innych klasyków z kuchni niemieckiej

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy