Golonka indycza w piwie z fasolą.

Pyszne danie na chłodne dni.

Dodany przez: luna19

Golonka indycza w piwie z fasolą.

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 3 golonki indycze
  • puszka białej fasoli
  • 2 marchewki
  • 100 gr selera
  • 1 cebula
  • przyprawa do drobiu
  • kolendra
  • 0,5 szkl piwa
  • 1 szkl wody
  • 1 łyżeczka kucharka
  • przyprawa do dań z fasoli Prymat
  • czerwona mielona papryczka

Przygotowanie

  1. Golonki oczyścić, zdjąć skórę i przyrumienić ze wszystkich stron.
  2. Przełożyć do naczynia do duszenia, Przyrumienić pokrojoną cebulę i wyłożyć na mięso. Seler i marchewką pokroić w paski i włożyć do garnka. Posypać wszystko kolendrą kucharkiem papryczką i przyprawą do drobiu, podlać piwem i wodą i dusić do miękkości. pod koniec dodać fasolę z puszki i trochę przyprawy do dań z fasoli ( do smaku) . Zagotować wszystko razem . Podawać z surówką.
mięso warzywa obiad indyk fasola drób golonka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze