Gołąbki z łososiem

Ocena:

4.48 (188)

  • 35 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 35 minut
Oczekiwanie: 2 godziny
4 porcje po 170 kcal

Składniki:

  • 1 świeży łosoś
  • kapusta włoska
  • 2 średnie szalotki
  • 10 ml białego wytrawnego wina
  • sos sojowy
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • olej sezamowy

Gołąbki z łososiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Łososia pokroić na dwucentymetrowe kawałki, zalać sosem sojowym i odstawić na dwie godziny.
  • Zewnętrzne liście kapusty oderwać, pozostałe obgotować w osolonej wodzie (około 5 min). Ostudzić i wyciąć twarde środki, tak by nie utrudniały zawijania. Szalotkę drobno pokroić, podsmażyć na oliwie, dodać wino i dusić jeszcze chwilę. Zdjąć z ognia, dodać kolendrę.
  • Liście kapusty smarować masą z szalotki i kolendry, nakładać kawałki łososia i zawijać. Gołąbki gotować na parze ok. 20 min. Podawać z ryżem, skropione olejem sezamowym.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne