Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami

Jarska odmiana gołąbków

Dodany przez: Henia

Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami

Dania główne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.62 z 13 głosów)

Składniki

  • * 10 liści średnich kapusta włoska,
  • * 1 szkl kasza gryczana,
  • * 10 dag grzyby suszone,
  • * 2 szt cebula,
  • * 10 dag masło,
  • * Sól,
  • * pieprz

Przygotowanie

  1. Grzyby namoczyć i ugotować. Wywaru z gotowania nie wylewać.Kapustę sparzyć w osolonej wodzie..Wyciąć zgrubiałe końce. Kaszę przebrać, obsmażyć na łyżce masła. Zalać 2 szkl wywaru z grzybów(jeśli z gotowania zostało za mało, uzupełnić wodą)i ugotować na sypko. Dodać pokrojone w paseczki grzyby, przesmażoną na maśle, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i przyprawić solą i pieprzem mielonym.Wymieszać i zawijać gołąbki.Dusić 30 min. Podawać z sosem śmietankowym lub grzybowym.
grzyby obiad gołąbki kasza gryczana
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze