GOŁABKI STAROPOLSKIE

DANIE JEST SMACZNE,SYTE I AROMATYCZNE

Dodany przez: nina_mk

GOŁABKI STAROPOLSKIE

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 SPORA GŁOWKA BIALEJ KAPUSTY
  • 20-30DAG RYŻU(2-3 TOREBKI)
  • 20DAG MIESA MIELONEGO
  • 5DAG SUSZONYCH GRZYBOW
  • 2 SREDNIE CEBULE
  • 5DAG MASŁA
  • 1 JAJKO
  • SÓL
  • PIEPRZ
  • CUKIER
  • GRZYBOWY ROSÓŁ Z KOSTKI
  • EWENTUALNIE TARTA BUŁKA

Przygotowanie

  1. KAPUSTE OCZYSCIC,USUNAC ZEWNETRZNE LISCIE I WYCIAC GLAB.WLOZYC JA NA CHWILE DO OSOLONEGO I OCUKRZONEGO WRZATKU LUB UGOTOWAC NA PARZE TAK ABY LISCIE ZMIEKLY,ALE SIE NIE ROZGOTOWALY.CZTERY WIERZCHNIE LISCIE ZOSTAWIAMY DO WYLOZENIA RONDLA.GRZYBY DZIEN WCZESNIEJ ZALAC PRZEGOTOWANA WODA(LUB JASNYM PIWEM),NASTEPNIE UGOTOWAC I DROBNO POSIEKAC(WYWAR ZACHOWAC).RYZ UGOTOWAC PRAWIE DO MIEKKOSCI W ROSOLE Z KOSTKI,DOBRZE ODSACZYC.MIESO MIELONE LEKKO ZESMAZYC,CEBULE DROBNO POSIEKAC I UDUSIC NA MASLE,WYMIESZAC Z GRZYBAMI,MIESEM I RYZEM.DODAC ROZMACONE JAJKO,DOPRAWIC DO SMAKU SOLA I PIEPRZEM.JESLI NADZIENIE JEST ZBYT RZATKIE-DODAC TARTA BULKE.ZAWIJAC TRADYCYJNE GOLABKI .GOLABKI ULOZYC CIASNO W RONDLU LUB FORMIE DO ZAPIEKANIA,ZALAC POSOLONYM WYWAREM Z GRZYBOW,UZUPELNIC ROSOLEM Z KOSTKI,ABY GOLABKI BYLY PRZYKRYTE.DUSIC W GORACYM PIUEKARNIKU(150STOPNI)30 MINUT.
obiad przekąska gołąbki mielone grzby
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze