Galart

Kurczak w galarecie z warzywami.

Dodany przez: magdagotuje

Galart

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 3 nogi z kurczaka
  • 4 marchewki
  • pietruszka
  • magi
  • seler
  • por
  • 3 ogórki kwaszone
  • groszek
  • żelatyna
  • sól i pieprz
  • cytryna

Przygotowanie

  1. Gotujemy rosół wyciągamy mięso oraz warzywa pozostawiamy do wystygnięcia.
  2. Mięso, ugotowaną marchewkę i ogórki kwaszone, kroimy na drobne kawałki z pozostałego wywaru przygotowujemy galaretkę dodając żelatynę (wg przepisu na opakowaniu). Zalewamy kubeczki i pozostawiamy do wystygnięcia następnie wstawiamy do lodówki. Galart podajemy skropiony cytryną.
sniadanie kurczak mięso warzywa przekąska marchewka galaretka galart
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze