Galaretkowiec

Pyszny i smaczne ciasto.

Dodany przez: czarnulka862

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
23 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 paczka biszkoptów (250g)
  • 2 opakowania galaretki truskawkowej
  • 250 g truskawek
  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego z cukrem
  • 3 łyżki żelatyny
  • 2 szklanki mleka

Przygotowanie

  1. Na dnie blaszki o średnicy 22 cm ułożyć biszkopty.Budyń ugotować, ostudzić, wymieszać z jogurtem i namoczoną w 1/2 szklanki wody z żelatyną.Przyrządzoną masę wyłożyć na biszkopty.Galaretki przyrządzić według przepisu podanego na opakowaniu.Gdy będą tężeć dodać do nich zmiksowane owoce i wylać na masę budyniową.
deser truskawki jogurt budyń biszkopty galaretki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze