Galaretki

Ocena:

4.55 (199)

  • 24 godz. 0 min.
  • dla 6 osób
Idealny deser na podwieczorek.

Składniki:

  • 2 galaretki agrestowe
  • 2 galaretki wiśniowe
  • 200 ml mleka
  • 1 śnieżka
  • rodzynki
  • kiwi
  • mandarynki

Galaretki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Galaretki osobno rozpuścić w 1 litrze gorącej wody. Poczekać aż wystygną. Do kubeczków wsypać rodzynki, tężejące galaretki wlać do kubka, do jednego zieloną, a do drugiego czerwoną. Na galaretki wyłożyć mandarynki. Wylać drugą galaretkę. Posypać znów rodzynkami. Ubić mikserem śnieżkę z mlekiem  na sztywną masę. Zrobić na galaretkach kleksa ze śnieżki, posypać rodzynkami. Schłodzić przez ok. 1 godziny w lodówce.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne