Galaretka drobiowa

zamiast wędliny

Dodany przez: ANECIK1980

Galaretka drobiowa

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • woda 2,5 litra
  • udka z kurczaka 3 szt
  • Hortex sałatka jarzynowa tradycyjna 450 g (mrożonka)
  • żelatyna na 2,5 litra wody
  • Bulion z oliwą z oliwek z ziołami Knorr 2 kostki
  • sól
  • pieprz
  • listek laurowy 2 szt
  • ziele angielskie 3 szt

Przygotowanie

  1. Udka gotujemy z zielem angielskim i listkami laurowymi. Gdy będą już miękkie wyjmujemy z wywaru i kroimy na małe kawałki. Wywar przecedzamy i uzpełniamy wodą tak by wyszło go 2,5 litra, gotujemy na nim warzywa do miękkości z kostkami bulionu, następnie rozrabiamy w nim żelatynę i dokładamy pokrojonego kurczaka. Wlewamy do miseczek i odstawiamy do stężenia.
sniadanie mięso warzywa przekąska kolacja drób żelatyna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze