GALARETA Z KARPIA

Bardzo smaczna galareta z karpia

Dodany przez: maniek29

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 kg karpia
  • 1 cebula
  • 7 łżeczek żelatyny
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • lisc laurowy
  • 1 marchew pokrojona w krazki
  • seler
  • pietruszka
  • ziele angielskie
  • sól, cukier, pieprz

Przygotowanie

  1. Włoszczynznę umyć i obrać. Warzywa zalać 2 litrami wody, dodać ziele angielskie i sól. Gotować przez ok. 60minut. Oczyszczonego karpia pokroić w dzwonka i dodać do wywaru z warzyw. Gotować na małym ogniu tak aby odchodzil od osci ( czas okolo 30 minut).Karpia wyjąć, osączyć, usunąć ości. Wywar przecedzic przez sitko ,oddzielic wazywa.
  2. Do wywaru dodac zelatyne i rozmieszac ja .
  3. Gotowe mieso z karpia porozdzielac do salaterek ,dodac warzywa ( marchewka,pietruszka ,mozna rowniez dodac groszek konserwowy)i zalac wywarem.Odstawic na okolo 4 godziny do stezenia.Po tym czasie galareta z karpia jest gotowa do spozycia .
  4. SMACZNEGO
karp galareta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze