Frytki z jajkiem

Ocena:

4.49 (168)

  • 30 min.
  • dla 1 osoby
Frytki zasmażane z jajkiem,podawać z kefirem, maślanką lub przetworami marynowanymi, np. grzybkami.

Składniki:

  • Ziemniaki,
  • olej,
  • 3 jajka,
  • sól,
  • kefir.

Frytki z jajkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Usmażyć frytki na patelni (w międzyczasie jajka lekko rozbić widelcem, np. w szklance, posolić). Odlać olej z frytek, zostawiając minimalnie, zmniejszyć płomień, frytki lekko posolić. Zalać jajkami, zamieszać lub tylko odwrócić na drugą stronę
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne