Forszmak

Jest to bardzo dobra gorąca przystawka lub kolacja. Podajemy z pieczywem lub bez .

Dodany przez: gosia_663

Forszmak

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 0,25 szklanki oleju (lub mniej ) 4 średnie cebule , 8 cienkich parówek , 1 średni ogórek kiszony , 15 dag pieczarek (mogą być grzybki marynowane )sól, pieprz, musztardę, ketchup do smaku. Gdy będzie za rzadkie można zrobić zasmażkę .

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać olej, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Parówki pokroić w grubsze plastry dodać do cebuli, przykryć pokrywką aby się poddusiło. W między czasie pokroić ogórka i pieczarki dodać do garnka. Przyprawić przyprawami, podawać na gorąco. Życzę smacznego  :-))
przekąska kolacja parówki gorąca przystawka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze