flaczki drobiowo-wołowe

flaki wołowe obgotować odcedzić i tak dwa razy .następnie dodać do ugotowanego wcześniej rosołu

Dodany przez:

flaczki drobiowo-wołowe

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 2.6 z 5 głosów)

Składniki

  • SKŁADNIKI:
  • paczka krojonych flaków(wołowych)
  • 1 udko z kurczaka
  • małe udko z indyka
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • mały kawałeczek selera,
  • cebula
  • PRZYPRAWY:
  • 2liście laurowe,4-5ang.ziela
  • sól,papryka(słodka i ostra-po pół łyżeczki)
  • majeranek-płaska łyżka
  • imbir,gałka muszkat.(po pół łyżeczki)
  • lub przyprawa do flaków

Przygotowanie

  1. flaki obgotowujemy dwukrotnie
  2. w tym czasie obieramy warzywa
  3. cebule opiekamy na ogniu jak do rosołu(kroimy na grube plastry)
  4. udka wstawiamy z warzywami na rosół solimy
  5. obgotowane flaki odcedzamy
  6. z ugotowanego rosołu wyjmujemy udka i warzywa
  7. do rosołu wkładamy flaki,gotujemy około 1 godz.
  8. kiedy flaki są prawie miękkie wsypujemy przyprawy
  9. z udek zdejmujemy skórę(jeśli ktoś lubi skórkę może dodać),mięso kroimy na kawałki i wrzucamy do flaków
  10. gotujemy jeszcze z10 min.
mięso obiad zupa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze