Flaczki drobiowe

bardzo pożywna zupa

Dodany przez: magdallena

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 3.33 z 3 głosów)

Składniki

  • 3 udka drobiowe
  • 1 kg żołądków z kurczaka
  • 1 por
  • 1 seler
  • 1 korzeń pietruszki
  • 3 marchwie
  • 3 cebule
  • natka pietruszki
  • mąka, koncentrat pomidorowy, maggi w płynie wg uznania
  • po 1 łyżce: vegety, pieprzu, papryki ostrej i słodkiej oraz majeranku

Przygotowanie

  1. Udka drobiowe i żołądki oczyszczamy, i gotujemy z vegetą w ok 3 litrach wody, tak jak na rosół. Gdy będą miękkie obieramy z kości, żołądki i mięso kroimy na cienkie paseczki i ponownie do rosołu. Warzywa obieramy i trzemy na tarce, cebulę i por kroimy w piórka, wszystko razem podsmażamy na patelni i dusimy pod przykryciem do miękkości. Oprószamy łyżką mąki i dodajemy koncentrat pomidorowy tak do smaku. Warzywa dodajemy do rosołu, dodajemy przyprawy i gotoujemy wszystko razem ok 10-15 min. Na koniec dodajemy natkę pietruszki i maggi wg uznania.
mięso warzywa obiad zupa drób flaki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze