Fit ciasto z mąki kokosowej

Mąka kokosowa jest trudna w użyciu - ze względu na ogromną chłonność trudno dobrać odpowiednie proporcje. Ten przepis jest już sprawdzony! Pochodzi z książki "Dieta ze smakiem" Kingi Paruzel.

Dodany przez: mojegotowanie

Ciasta owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

  • Danie bezglutenowe
  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 6 jajek (rozmiar M)
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 1/4 szklanki roztopionego oleju kokosowego lub oliwy z oliwek
  • 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
  • 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  • świeże maliny

Przygotowanie

  1. Piekarnik nastawić na 160°C z termoobiegiem. Formę o wymiarach 20×20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
  2. Jajka wraz z miodem ubijać około 10 minut za pomocą miksera. Cały czas ubijając, dodać olej.
  3. Mąkę przesiać z proszkiem i dodać do masy jajecznej. Dokładnie wymieszać, aż wszystkie składniki się połączą – masa ma przypominać konsystencją budyń.
  4. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyłożyć na wierzch maliny i piec 25–30 minut lub do momentu, kiedy patyczek włożony w środek będzie suchy.
ciasto maliny fit
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze