filety_drobiowe_marynowane_w_mleku

Filety drobiowe marynowane w mleku

Ocena:

4.54 (171)

  • 1 godz. 10 min.
  • dla 2 osób
Bardzo smaczne danie. Mleko sprawia, że filety są bardzo soczyste

Składniki:

  • 2 pojedyńcze filety z kurczaka
  • 1 szklanka mleka
  • Przyprawy: sól, pieprz kolorowy, słodka papryka, czosnek
  • Panierka:
  • 2 jajka
  • 1 szklanka krakersów zmielonych na pył

Filety drobiowe marynowane w mleku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Filety przekroić wzdłuż na pół. Oprószyć przyprawami i zalać mlekiem.
  • Przykryć i odstawić na minimum 1 godzinę.
  • Tuż przed podaniem panierować w krakersach, jajku i znów w krakersach.
  • Usmażyć na rozgrzanym oleju.
  • Podać z ziemniakami i dowolną surówką
  • RADA:
  • Gdy zostają mi połamane krakersy wrzucam je do blendera i miksuję na pył.
  • Przechowuję je w zamykanym słoiczku.
  • Bardzo przydatne do panierowania filetów drobiowych

Porady

Zobacz też: filety z kurczaka z kokardkami

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne