faszerowane_cebule

Faszerowane cebule

Ocena:

4.51 (174)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Pieczone cebule z farszem z mięsa mielonego i kaszy.

Składniki:

  • 4 duże cebule
  • 100g mięsa mielonego
  • 50g kaszy jaglanej
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz cayenne
  • sól
  • oliwa

Faszerowane cebule - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę obrać i gotowac w osolonej wodzie przez 10 minut. Odciąc czubki, delikatnie wydrążyć środek zostawiając dwie zewnętrzne warstwy, które należy nasmarować oliwą. Mięso mielone podsmażyć z drobno pokrojonym czosnkiem, dodać soli i pieprzu do smaku. Nafaszerować cebule, zapiekać w piekarniku w temperaturze 190 stopni około 25 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne