Faszerowana szynka w galarecie

smaczna przystawka

Przekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 178 głosów)

Składniki:

  • szynka konserwowa 5 plastrów
  • papryka 1/4 szt
  • jajko 1 szt
  • kukurydza konserwowa 3-4 łyżki
  • ser żółty 1 plaster
  • szczypiorek (posiekany) ok 1 łyżka
  • bulion 2 szkl
  • żelatyna 3 łyżeczki
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie i odstawić do stężenia.
  • Jajko ugotować na twardo, wystudzić, obrać i drobno pokroić razem z papryką i serem. Dodać szczypiorek i kukurydzę. Wymieszać i doprawić do smaku. Połączyć niewielką ilością majonezu.
  • Przygotowany farsz nakładać na plastry szynki i zwijać roladki.
  • Ułożyć na półmisku i zalać tężejącą galaretką.
  • Dowolnie udekorować i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy