Fasolka szparagowa z marchewką

Ocena:

4.52 (150)

  • 20 min.
  • dla 2 osób

pyszna przekąska lub dodatek np do kurczaka

Składniki:

  • 2 duże marchewki+ po 1 łyżeczce cukru i masła
  • 1 słoik 0,9 litrowy fasolki szparagowej marynowanej lub około 0,5 kg świeżej
  • Szczypta mąki
  • Cukier i pieprz kolorowy do smaku
  • 2 łyżki masła+ troszkę oleju do smażenia

Fasolka szparagowa z marchewką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchewki oczyszczone pokroić pod skosem w grubsze plastry lub grubsze słupki i zblanszować w wodzie z cukrem i masłem około 8-10 minut. Osączyć.
  • Fasolkę osączyć z marynaty i pokroić na pół. Gdy jest swieża zblanszować w wodzie z cukrem masłem i solą. Osączyć.
  • Na rozgrzane masło z olejem wrzucić marchewkę z fasolką, podsmażyć 3 minutki oprószając mąką i doprawiając pieprzem i cukrem.
  • Pomysł podpatrzony u Eli B.

Porady

Zobacz też: Zielona fasolka szparagowa z boczkiem

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne