FASOLKA SZPARAGOWA POLANA BUŁKĄ TARTĄ

Fasolka szparagowa polana bułka tartą, to proste danie.Przypomina mi wakacje spędzone na wsi i lato

Dodany przez: gusia1000

FASOLKA SZPARAGOWA POLANA BUŁKĄ TARTĄ

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.7 z 27 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • fasolka szparagowa świeża- zielona, lub żółta- 0,5 kg.
  • bułka tarta-1/2 szklanki,
  • 1/2 kostki masła-125 gram,
  • sól-do gotowania fasoli, a potem do smaku.

Przygotowanie

  1. Fasolkę szparagową umyć, obciąć końcówki z obu stron i gotować do miękkości (15 minut) w osolonej wodzie.
  2. W tym czasie zrobić omastę , tj. : roztopić na wolnym ogniu w rondlu 1/2 kostki masła i dodać do niej 1/2 szklanki bułki tartej i zrumienić.
  3. Po ugotowaniu, odcedzić fasolę szparagową i polać zrobioną ciepłą omastą.
warzywa obiad przekąska kolacja wegetariańska dla dzieci fasolka szparagowa bułka tarta tłuszcz
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze