fasola_z_kielbasa

FASOLA Z KIEŁBASĄ

Ocena:

4.43 (175)

  • 30 min.
  • dla 5 osób
Takie jadamy obiadki.

Składniki:

  • 2 szklanki fasoli Jaś
  • 2 duże marchewki
  • pietruszka
  • mały seler
  • por
  • 15 dag pieczarek
  • ząbek czosnku
  • 30 dag kiełbasy
  • mały przecier pomidorowy
  • 2 łyżki ketchupu
  • kostka rosołowa
  • 1,5 łyżki mąki
  • papryka czerwona
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Fasola z kiełbasą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Warzywa pokroić w kostkę, pora w półtalarki. Namoczyć fasole (12 godzin) gotować w osolonej wodzie, gdy nieco zmięknie, dodać warzywa i pokrojoną w kostkę kiełbasę, wymieszać i gotować dalej.
  • 2. Gdy warzywa będą miękkie, dodać przyprawy i mąkę. Gdyby potrawa była za gęsta, dodać trochę przegotowanej wody.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne