FASOLA PO MEKSYKAŃSKU

REWELACYJNA FASOLA PO MEKSYKAŃSKU

Dodany przez: aniszal

FASOLA PO MEKSYKAŃSKU

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Puszka fasolki białej konserwowej
  • Puszka fasoli czerwonej konserwowej
  • 2 duże cebule
  • 250g mięsa mielonego
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Obieramy cebule kroimy w kostkę; podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż sie zarumieni dodajemy mięso mielone- wszystko razem mieszamy niedopuszczając do przypalenia składników następnie dodajemy oba rodzaje fasoli (bez zalewy w której ona jest) mieszamy ponownie dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku.
  2. Możemy zrobić ją na ostro dodając ostrej papryki oraz papryczki chili bądź chilli w proszku lub sosou tabasco.
obiad pomidor fasola meksyk meksykańska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze