Farsz do zapiekanek

Ocena:

4.46 (181)

  • 25 min.
  • dla 2 osób
Farsz do zapiekanek

Składniki:

  • 500 g pieczarek
  • 150 g żółtego sera
  • 150 g salami lub innej wędliny
  • 100 g papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka ziołowych ziarenek smaku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 cebula
  • natka pietruszki

Farsz do zapiekanek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć z odrobiną oliwy z cebulką pokrojoną w kostkę. Po usmażeniu pieczarek z cebulą dodać do nich starty ser, pokrojoną w kostkę wędlinę,paprykę, groszek osączony z zalewy, natkę, pozostałe przyprawy do smaku i wymieszać.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne