Farsz do zapiekanek

Farsz do zapiekanek

Dodany przez: ewa zychewicz

Farsz do zapiekanek

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 500 g pieczarek
  • 150 g żółtego sera
  • 150 g salami lub innej wędliny
  • 100 g papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka ziołowych ziarenek smaku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 cebula
  • natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć z odrobiną oliwy z cebulką pokrojoną w kostkę. Po usmażeniu pieczarek z cebulą dodać do nich starty ser, pokrojoną w kostkę wędlinę,paprykę, groszek osączony z zalewy, natkę, pozostałe przyprawy do smaku i wymieszać.
kolacja zapiekanka farsz do zapiekanek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze