Frittata z chorizo

Ocena:

4.53 (179)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Przepisy na frittatę - Frittata z chorizo

Składniki:

  • 30 dag chorizo
  • olej
  • 6 jajek
  • 10 dag pokruszonego koziego serka
  • łyżeczka kminku
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Frittata z chorizo - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
  • Chorizo kroimy w plasterki, obsmażamy na chrupiąco na niewielkiej ilości oleju. Rozbijamy jajka i rozmącamy z pokruszonym serkiem, kminkiem, natką oraz solą i pieprzem do smaku.
  • Zalewamy chorizo i trzymamy na ogniu, aż masa zacznie się ścinać z wierzchu. Wtedy wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 160°C i trzymamy w nim 5 min.
  • Podajemy na gorąco, z zieloną sałatą z winegretem
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne