Duszona kapusta z boczkiem

Sycące danie

Dodany przez: anetamlp

Duszona kapusta z boczkiem

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • średnia główka białej kapusty
  • 40 dag wędzonego boczku
  • opakowanie zupy grochowej
  • duża cebula
  • pół łyżeczki kminku
  • 4 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • jarzynka do smaku
  • płaska łyżka soli
  • 3 łyżki posiekanego koperku

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą i posolić. Zagotować. W tym czasie boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na rumiano. Odlać wodę z kapusty. Do garnka z kapustą wlać ok. 1 szklankę wody. Wsypać po trochu zupę gorchową i dokładnie wymieszać aby nie powstały kluski (grudy). Dodać wszystkie przyprawy i boczek z cebulą. Dusić ok. 10 min razem. Na koniec dodać koperek i wymieszać.
warzywa obiad kapusta boczek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze