Duszona jagnięcina

Przygotowanie: 20 minut Duszenie: 2 i 1/2-3 godziny Porcja: 420 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Duszona jagnięcina

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
420 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 75 dag jagnięciny bez kości
  • 75 dag kapusty
  • 3 duże ziemniaki
  • karton pomidorów krojonych z oliwą i czosnkiem (390 g)
  • 2 marchewki
  • 2 czerwone cebule
  • łodyga selera naciowego
  • 1/2 l bulionu warzywnego
  • łyżka natki pietruszki
  • 100 ml Ajvar pasty łagodnej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w niewielką kostkę, posmarować pastą ajvar. Kapustę poszatkować. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę.
  2. Marchewki obrać, umyć, pokroić w krążki. Cebule obrać, pokroić w piórka. Seler naciowy obrać, pokroić na kawałki.
  3. Jagnięcinę, kapustę, ziemniaki, pomidory, marchewkę, cebulę i seler układać warstwami w dużym garnku, każdą warstwę oprószyć solą i pieprzem, posypać natką.
  4. Zalać bulionem, dusić pod przykryciem ok. 2 i 1/2-3 godziny, aż jagnięcina będzie miękka.
obiad kapusta ziemniaki seler naciowy jagnięcina pasta ajvar
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze