Drobiowa pieczeń

Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: 1 godzina 15 minut Porcja: 240 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Drobiowa pieczeń

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
240 kcal
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 80 dag mielonego mięsa drobiowego
  • mała i duża cebula
  • 20 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 2 marchewki
  • 20 dag chudego wędzonego boczku w plastrach
  • 4 łyżki masła
  • 5 łyżek tartej bułki
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki śmietany
  • rozmaryn, sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Dużą cebulę obrać, posiekać, zeszklić na 2 łyżkach masła. Bułkę tartą zalać śmietaną, odstawić. Fasolkę szparagową oczyścić.
  2. Mięso wyrobić z podsmażoną cebulą, namoczoną bułką, jajkami oraz rozmarynem, solą i pieprzem.
  3. Formę wyłożyć plastrami boczku, włożyć połowę masy mięsnej. Ułożyć fasolkę szparagową, przykryć resztą mięsa, docisnąć. Piec 1 godzinę 15 minut w temp. 200°C.
  4. Marchewki obrać, blanszować 5 minut w osolonej wodzie. Wyjąć, pokroić w kostkę wraz z obraną małą cebulą. Warzywa smażyć kilka minut na reszcie masła i podawać do gotowej pieczeni.
mięso wędzony boczek pieczeń drobiowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze