Dorsz w cieście piwnym

Ocena:

4.46 (173)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Smaczne i szybkie

Składniki:

  • 60 dag filetów z dorsza (lub innej morskiej ryby)
  • 10 dag mąki pszennej
  • 150 ml piwa
  • jajko
  • sól, pieprz
  • cytryna
  • olej do smażenia

Dorsz w cieście piwnym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rybę skropić sokiem z cytryny. Po 5 minutach osuszyć, Pokroić na kawałki, posolić, popieprzyć. Z jajka, mąki, piwa i pół łyżeczki soli zrobić gęste, gładkie ciasto. Kawałki ryby zanurzać w cieście, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne