domowy_budyn_malinowy

Domowy budyń malinowy:

Ocena:

4.47 (152)

  • 10 min.
  • dla 2 osób
Zdecydowanie wolę taki robiony w domu od tych gotowych .

Składniki:

  • 1,5 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki mocnego syropu malinowego
  • 1 łyżka masła
  • 10 dag malin
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej

Domowy budyń malinowy: - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rozrobić mąkę w 1/2 szklanki mleka . Resztę mleka zagotować z masłem i syropem malinowym . Wlać rozrobiony budyń .Gotować mieszając aż zgęstnieje. Przełożyć do przelanych zimną woda czarek. Zostawić do zastygnięcia . Przykryć foremki talerzykami i delikatnie odwrócić tak by budyń wypadł ale nie stracił kształtu . Obłożyć malinami. Udekorować .
  • Można oczywiście podawać budyń w foremkach w których zastygał. Robię go trochę gęściejszy niż normalnie właśnie po to by zachował kształt foremek .
  • Może nie ma takiego koloru jak kupny ale za to smak jest nieporównywalny ( można dodać kilka kropel czerwonego barwnika spożywczego ).
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne