Czerwony poncz

Ocena:

4.46 (164)

  • 15 min.
  • dla 8 osób

Pyszny rozgrzewający poncz.

Składniki:

  • 4 duże pomarańcze
  • 3 plastry ananasa z puszki
  • sok z 2 pomarańczy
  • butelka czerwonego wytrawnego wina
  • 100 ml rumu
  • 10 dag cukru

Czerwony poncz - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pomarańcze wyszorować
  • obrać tak
  • by ze skórek powstały efektowne spiralki. Z miąższu pomarańczy usunąć wszystkie białe błony
  • pokroić w cienkie plasterki.
  • Plastry ananasa osączyć
  • pokroić na kawałki i razem z plastrami pomarańczy
  • połową
  • szklanki soku z ananasa
  • sokiem z pomarańczy
  • cukrem
  • winem i rumem podgrzewać
  • mieszając.
  • Poncz z owocami przelać do szklanego dzbanka. Udekorować spiralkami skórek pomarańczy. Gorący nalewać do szklaneczek.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne