Czerwona kapusta z żurawiną

Dodatki do mięsa z gęsi - Czerwona kapusta z żurawiną

Dodany przez: mojegotowanie

Czerwona kapusta z żurawiną

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 70 dag czerwonej kapusty
  • tłuszcz gęsi do smażenia
  • 2 posiekane i zrumienione cebule
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki żurawiny ze słoika
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie

  1. Dodatki do mięsa z gęsi - Czerwona kapusta z żurawiną
  2. Kapustę szatkujemy i podsmażamy na chrupiąco na tłuszczu gęsim. Dodajemy cebule, miód, smażymy ok. 5 min. Dokładamy żurawinę, tymianek, sól, pieprz i zmiażdżony czosnek. Chwilę trzymamy na ogniu. Kapusta powinna być chrupiąca, słodkawa. Podajemy na gorąco.
  3. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  4. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
sałatka kapusta żurawina czerwona kapusta ptzepisy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze