Kulki serowo-ziemniaczane

Ocena:

4.51 (195)

  • 30 min.
Puszne kulki serowo-ziemniaczane

Składniki:

  • Składniki:
  • 300-400g ugotowanych ziemniaków
  • 1 kula mozzarelli
  • 1 jajko
  • 1/4 szkl mąki
  • 3 łyżki starego parmezanu
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Kulki serowo-ziemniaczane - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przygotowanie:
  • Przygotowania zaczynamy od ugtowania ziemniaków,(mogą być z poprzedniego dnia), następnie studzimy ziemniaki i przeciskamy przez prasę bądź za pomocą widelca. Do ziemniaków dodajemy mąkę, i resztę składników. Mieszamy. Konsystencja kulek jest dość rzadka, lepka, dużo zależy od rodzaju ziemniaków. Można odrobinę dosypać mąki bądź bułki tartej. Formujemy z farszu małe kulki i obtaczamy je w bułce tartej i smażymy, do momentu aż się ładnie zaruminią. Kulki można podawać z mięsem i surówkami, jest to ciekawsza wersja klasycznych ziemniaków.
  • Smacznego :-)
  • https://domowafabryka.wordpress.com/2015/02/03/kulki-serowo-ziemniaczane/
  • https://www.youtube.com/watch?v=BLGjbEP2hIk
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne