Cukinia z patelni

Przepisy z cukinii - Cukinia z patelni

Dodany przez: mojegotowanie

Cukinia z patelni

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 4.33 z 6 głosów)

Składniki

  • oliwa
  • cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • cukinia
  • spory pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • płatki parmezanu

Przygotowanie

  1. Przepisy z cukinii - cukinia z patelni
  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek pokrojony w cienkie plasterki, szklimy, od czasu do czasu mieszając.
  3. Cukinię (ze skórką ) tniemy wzdłuż na ćwiar tki, każdą ćwiartkę na 4 części, kładziemy na patelnię, oprószamy solą i krótko smażymy, żeby cukinia pozostała jędrna. Wsypujemy posiekaną natkę, szybko mieszamy.
  4. Przekładamy na talerz, oprószamy świeżo zmielonym pieprzem, posypujemy parmezanem. Podajemy z bagietką albo makaronem.
  5. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  6. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
warzywa obiad kolacja cukinia przepisy na cukinię przepisy z cukini
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze