Crostini z awokado

Przygotowanie: 15 minut Porcja: 430 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Crostini z awokado

Bez mięsa

Czas przygotowania:
Kalorie:
430 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 8 kromek pszennego chleba
  • 2 awokado
  • ząbek czosnku
  • po 1/2 pęczka natki pietruszki i bazylii
  • 5 łyżek oliwy
  • łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kromki chleba podpiec w piekarniku lub tosterze na złoto.
  2. Natkę i bazylię opłukać, otrzepać z wody, posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Natkę i bazylię zmiksować z oliwą, dodać czosnek, przyprawić szczyptą soli i pieprzu, wymieszać. Awokado obrać, przekroić, wyjąć pestki, pokroić w kostkę i polać sokiem z cytryny.
  3. Kromki chleba posmarować pastą ziołową, ułożyć kawałki awokado, oprószyć szczyptą pieprzu.
awokado przekąska crostini
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze