Crepes Suzette

Trochę zmodyfikowana wersja klasycznego przepisu na Crepes Suzette.

DeseryNaleśnikiPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 159 głosów)

Kroki wykonania:

  • maslo-iStock1.Składniki na naleśniki mieszamy i smażymy cieniutkie placki. Z jednej pomarańczy ścieramy skórkę. Wyciskamy sok z obu pomarańczy. Mieszamy sok ze skórką. Na dno rondelka dajemy odrobinę soku i cukier. Gotujemy aż powstanie gęsty syrop. Dodajemy resztę soku i trochę redukujemy. Dodajemy masło - najlepiej po małym kawałeczku cały czas mieszając. Wylewamy trochę syropu na patelnię i kładziemy złożone w trójkąty naleśniki, smażymy aż syrop ładnie oblepi placki. Crepes Suzette można podać z bitą śmietaną.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy