Conchiglioni faszerowane pastami serowymi

Smaczna przekąska, z serem i makaronem.

dania z makaronemPrzekąski

Czas przygotowania:
45 min.
Ocena:

(średnia 4.45 z 159 głosów)

Składniki:

  • 500 gram makaronu conchiglioni
  • Pasta serowa biała:
  • 10 dkg twarogu, półtłustego mielonego
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • Pasta z koncentratem pomidorowym:
  • 10 dkg twarogu półtłustego mielonego
  • papryka mielona ostra lub słodka
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • .
  • Pasta z curry:
  • 10 dkg twarogu półtłustego mielonego
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 1 płaska łyżeczka curry
  • ewentualnie sól do smaku
  • .

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ugotować makaron al dente, w osolonej wodzie, przelać zimną wodą, dokładnie odcedzić.
  • Naczynie do którego będziemy układać Conchiglioni, wyłożyć cienką folią spożywczą.
  • Nadziewać muszle pastami serowymi, układać ścisło obok siebie.
  • Wykonanie past:
  • Wszystkie składniki
  • sera, podane w składnikach, dokładnie razem wymieszać.
  • Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy