Ciecierzyca z chorizo

Przepis na ciecierzycą z chorizo

Dodany przez: mojegotowanie

Ciecierzyca z chorizo

Z mięsem

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 40 dag ciecierzycy z puszki
  • 2 łyżki rodzynek
  • szalotka obrana i posiekana
  • sól, pieprz
  • łyżka winegretu
  • 3 szczypty kuminu
  • 2 łyżki oliwy
  • pikantna kiełbaska chorizo
  • natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę osączamy z zalewy, mieszamy z rodzynkami i szalotką. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z winegretem, kuminem i oliwą. Kiełbaskę kroimy w plasterki, podsmażamy na patelni i mieszamy z ciecierzycą. Przekładamy do pucharków i dekorujemy natką.
przekąski sałatka przekąska ciecierzyca chorizo
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze