Pyszne ciasto jogurtowe z masą budyniową to nie drogi szybki w wykonaniu przepis
Składniki:
150 g jogurtu naturalnego
2/3 szklanki oleju
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
4 jajka
proszek do pieczenia
szczypta soli
budyń
500 ml mleka
wiórki kokosowe
rodzynki
Ciasto jogurtowe z masa budyniową - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
piekarnik rozgrzać do 180 stopni,.Do wysokiego naczynia wysypać mąkę, cukier, szczyptę soli i 3 łyżeczki proszku do pieczenia. Następnie dodać jajka, olej i jogurt. To wszystko miksować 3 min. na najwyższych obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy i wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 min. upieczone ciasto przekroić wzdłuż i jedna cześć posmarować przygotowanym budyniem, a drugą cześć położyć na już posmarowane ciasto. na wierzch można udekorować wiórkami kokosowymi i rodzynkami