Ciasto z galaretkami

Pyszne ciacho do kawy:)

Dodany przez: ilka222

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
20 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • Biszkopt: 6 jajek
  • szkl. cukru
  • szkl. mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • Pozostałe składniki: 4 galaretki o różnych kolorach
  • opakowanie dużego kremu o smaku karpatka
  • 1/2 litra mleka
  • kostka margaryny
  • posypka kolorowa

Przygotowanie

  1. Rozpuścić galaretki w mniejszej ilości niż podano na opakowaniu, pozostawić do zastygnięcia.
  2. Upiec biszkopt: białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, na końcu wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia, piec ok. 40 min w temp. ok.160-180 C. Wystudzony przekroić na pół.
  3. Zastygnięte galaretki pokroić w kostki.
  4. Krem przygotować wg przep. na opakowaniu. Zostawić odrobinę na wierzch, do reszty dodać kostki galaretki.
  5. Na biszkopt wyłożyć krem, przykryć drugim biszkopte, posmarować resztą kremu, posypać posypką.
deser ciasto posypką biszkopt krem galaretki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze