Ciasto z biszkoptami

Dobre ciacho do kawy:)

Dodany przez: ilka222

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
15 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • Biszkopt: 4 jajka
  • pól szkl. cukru
  • pół szkl. mąki
  • pół łyżeczki proszku do piecz.
  • Masa: 1 l soku kubuś lub pysio
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1/2 l kremówki
  • galaretka
  • paczka okrągłych biszkoptów
  • posypka

Przygotowanie

  1. Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem, piec ok. 20-30 min. w temp. 180 C. Pozostawić do wystygnięcia.
  2. Budynie ugotować na soku.
  3. Galaretkę rozpuścić w pół szkl. wrzątku, wystudzoną zmiksować z kremówką.
  4. Na biszkopt wylać masę budyniową ciepłą, wyłożyć biszkopty i na to masa kremówkowa i posypać posypką.
deser biszkopt biszkopty masa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze