CIASTO TRUSKAWKOWE

Ocena:

4.48 (171)

  • 60 min.
POLECAM TE CIASTO BARDZO OŻEŻWIAJĄCE W SAM RAZ NA TAKI UPAŁ

Składniki:

  • BISZKOPT
  • 6 JAJEK
  • 1 SZKLANKA CUKRU
  • 1 SZKLANKA MĄKI
  • 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
  • 1 CUKIER WANILIOWY
  • MASA
  • 125g MASŁA
  • 1 SZKLANKA MLEKA
  • 1 ŚMIETANKOWY BUDYŃ
  • 30g CUKRU I CUKIER WANILIOWY
  • POLEW TRUSKAWKOWA
  • 1litr ZMIKSOWANYCH TRUSKAWEK
  • 3 GALARETKI TRUSKAWKOWE

Ciasto truskawkowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • PIANĘ UBIĆ Z BIALEK,DODAWAĆ STOPNIOWO CUKIER I CUKIER WANILIOWY,ŻÓŁTKA.DO MASY JAJECZNEJ DODAWAĆ PRZESIANĄ MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA.WYMIESZAĆ I PRZELAĆ DO OKRĄGLEJ FORMY.PIEC ok.30-40 min.W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO170 STOPNI.
  • W 1/3 SZKLANKI MLEKA ROZTRZEPAĆ BUDYŃ.RESZTĘ MLEKA ZAGOTOWAĆ Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM,WLAĆ ROZTRZEPANY BUDYŃ I UGOTOWAĆ MASŁO UTRZEĆ,DODAWAĆ PO LYŻCE ZIMNEGO BUDYNIU.MASĘ WYŁOŻYĆ NA BISZKOPT
  • TRUSKAWKI PODGRZAĆ,ROZPUŚCIĆ W NICH 3 GALARETKI.TĘŻEJĄCE TRUSKAWKI WYŁOŻYĆ NA MASĘ.WIERZCH MOŻNA ZALAĆ GALARETKĄ TRUSKAWKOWĄ.MOŻNA POSYPAĆ KOKOSEM.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne