Ciasto śnieżka

Pyszne ciasto urodzinowe

Dodany przez: afrodyta

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
20 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • 1 biszkopt
  • 1 słoik wiśni bez pestek (1l)
  • 1 l śmietany kremówki
  • 2 łyżki żelantyny
  • 1 op. herbatników prostokątnych
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 budynie waniliowe
  • 2 łyżki cukru pudru

Przygotowanie

  1. Ugotować budynie na 1 litrze wody razem z sokiem wiśniowych (ze słoika). Do gotującego budyniu dodać wiśnie i wymieszać. Jeszcze ciepłe wlać na biszkopt.
  2. Odstawić do wystudzenia.
  3. Ubić na sztywno śmietanę (dodawając cukier puder i waniliowy). Na koniec wlać letnią żelantynę.
  4. Rozgarnąć śmietankę na budyń i na to poukładać herbatniki. Jeden obok drugiego.
  5. Zrobić lukier z cukru pudru i posmarować nim ciasto.
deser wiśnie biszkopt śnieżka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze